Freeland steunt

Samen op weg met Noali

Wie helpt het gezin bij de aanschaf van een rolstoelbus voor Noali?

Noali is een vrolijk meisje van 3 jaar en is het derde en jongste kindje in het gezin. Tijdens haar geboorte heeft Noali een hersenbloeding gehad, waardoor er bij Noali een waterhoofdje is ontstaan. Na een moeilijke periode van veel onderzoeken en onzekerheid is er bij Noali een inwendige drain aangelegd om het teveel aan hersenvocht af te voeren. Helaas ontstonden er, ondanks de goede zorgen in het UMCG te Groningen, problemen met de drain waardoor Noali in haar eerste levensjaar zesmaal is geopereerd. Hierdoor lag ze meer in het ziekenhuis dan dat ze thuis was.

Door deze vele operaties heeft Noali een ontwikkelingsachterstand opgelopen en is ze door een te lage spierspanning ook lichamelijk gehandicapt. Ze is niet in staat om zelfstandig te zitten, te staan of te lopen, zodat ze bij alle dagelijkse verrichtingen ondersteuning nodig heeft in de vorm van hulpmiddelen en zorg.

Door de zorg voor Noali was het gezin genoodzaakt te verhuizen naar een woning met slaap- en douchegelegenheid op de begane grond zodat ze Noali niet meer naar boven hoeven te tillen en douche kan worden aangepast. Noali heeft momenteel een aangepast bed, een aangepaste kinderwagen en de volgende stap voor Noali zal een rolstoel zijn en aangepast vervoer.

De wens van het gezin is een rolstoelbus voor Noali zodat ze Noali op een verantwoorde wijze kunnen vervoeren naar o.a. het medisch kinderdagverblijf, het ziekenhuis, maar ook samen op weg kunnen, als een echt gezin, met haar broer Djayden en zusje Jaycelynn.

Door de vele medische onkosten over de afgelopen drie jaar en de verhuizing is het voor het gezin financieel niet haalbaar om een rolstoelbus te bekostigen, mede doordat de bus niet ouder mag zijn dan drie jaar. De gemeente verzorgt namelijk alleen de noodzakelijke aanpassingen in de rolstoelbus indien de bus niet ouder is dan drie jaar.

Steun het gezin net als Freeland door de bus bij elkaar te krijgen! Alle beetjes helpen.

 

https://www.doneeractie.nl/samen-op-weg-met-noali/-27637

 


Freeland steunt
#freelandnews

#freelandnews

Nieuws over de droogte, het sproeiverbod en wat Freeland voor u kan beteken.
Lees meer »

Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
The Netherlands

Tel: +31 591 670570
Fax: +31 591 670579
E-mail: info@freeland.nl

BTW: NL808412000B01
EORI: NL808411950
KVK: 01082378
BIC: RABO NL 2 U
IBAN: NL80RABO0349621535